Nyheter från DF

DEBATT: Det är med bestörtning vi läser i media om den 15-åriga domare som tvingats av planen av upprörda ledare och föräldrar under en fotbollsmatch i barn- och ungdomsserien.

Vill din förening vara med på Idrottens dag i Norrköping? I år, liksom föregående år, kommer dagen arrangeras under Augustifesten lördagen den 17 augusti där din förening får vara med och visa upp sin verksamhet. Platsen är Vasaparken.

Längre preskriptionstid för att anmäla de allvarligaste förseelserna, längre avstängning från idrotten vid allvarliga kränkningar och möjlighet för idrottsombudsmannen att anmäla till bestraffning.

Månadens ideella ledare

(2019-05-20 16:14)
Han är ordförande i Östra Danssportförbundet, ordförande i Vidingsjö MOIF och dessutom lagledare i dotterns fotbollslag. Möt Christer Kihlgren, en av alla fantastiska ideella krafter som får idrotten i Östergötland att gå runt.

Vi söker idrottskonsulent

(2019-05-03 14:43)
Idrottsrörelsen är inne i ett spännande förändringsarbete där vi arbetar med en ny strategi och inriktning med sikte på 2025.

HBTQ och idrott

(2019-04-30 12:52)

Han har alltid älskat att idrotta. Som ung spelade han både fotboll, ishockey och innebandy.

Utvecklingsfond för SDF

(2019-04-05 15:46)
För att stödja utvecklingen av idrotten i linje med strategi 2025 avsätter SISU Idrottsutbildarna och Östergötlands Idrottsförbund 700 000 kr under 2019 i en specifik satsning på våra specialdistriktsförbund (SDF).

Några stapplande skär på isen i nya skridskor eller springandes runt en löparbana i duggregnet. Barn, unga och vuxna samlas kring något man vill lära sig, en idrott, men det slutar ofta med så mycket mer.

Garo Krikorian kom från Syrien till Sverige och Motala i mars 2013. I Syrien spelade Garo basket i högsta divisionen och var också aktiv som basketdomare.

Vid årsstämman för Östergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna den 25 mars fattades det historiska beslutet att lägga samman Östergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Östergötland till en organisation.

Hjälp oss att bli bättre

(2019-03-25 12:11)
Har du varit med i en lärgrupp i din förening under 2018 eller 2019? Vi vill gärna bli bättre och skulle uppskatta om du vill svara på några korta frågor. Enkäten tar bara några minuter att svara på.

Under våren bjuder Skatteverket in idrottsföreningar till två olika webbseminarier - idrottsföreningen som arbetsgivare och idrottsföreningen lämnar inkomstdeklaration.

I samband med Riksidrottsmötet vartannat år delas RFs högsta utmärkelse, ett förtjänsttecken i guld, ut. Utmärkelsen går till idrottsledare som på ett speciellt förtjänstfullt sätt under lång tid, har gjort värdefulla insatser för svensk idrott.

Hitta och boka lediga tider

För att kunna boka en tennistid inomhus och utomhus så behöver du en spelnyckel, den går att köpa på kansliet eller på Preem (Ramstadgatan 6, öppettider vardagar 06.00-22.00 och helger 08.00-22.00).