Hoppa till sidans innehåll

Herrar 35


15/10 -11

Seriepremiär borta i Linköpings Sportcenter mot Linköpings TK, 0-3. Thomas mötte på förstasingeln den bollsnåle Lars Pewe, och lyckades trots långt skadeuppehåll spela ett jämnt förstaset. I andra syntes dock matchoträningen, och siffrorna blev därmed 6-7, 1-6. Stellan mötte på andrasingeln seriens förmodat bäste spelare, vårens senior-RM:s överlägsne segrare Michael Holmberg, och fick se sig slagen med 0-6, 1-6. I den avslutande dubbeln förlorade Stellan i par med Björn mot Lars Pewe och Peter Bengtsson i supertiebreak, med 6-7, 7-5, 0-1 (7-10). När nu hemresan gick i moll, var det i alla fall tur att den var kort. Vi siktar på revansch hemma!

 

22/10 -11

Seger i  hemmapremiären för H35-laget mot Näsbypark. I och med förlusten förra helgen beslöt man att inte sparka tränaren, utan laget. Singelmatcherna togs hand om av Tomas Forsberg, som gjorde en tämligen misslyckad figur och föll i två raka set på förstasingeln. Christian Holmqvist tog hand om andrasingeln och gav inte stockholmsmotståndaren någon chans. Stabilt spel från baslinjen och vasst servande gjorde att segersiffrorna skrevs till 6-2, 6-2. I dubbeln kastade vi in (jag höll nästan på att skriva en fräsch) Thomas Gustafsson som i par med Holmqvist gjorde en habil insats. En liten svacka i slutet av andra set var det enda som hindrade mjölbyparet från att genomföra en breakfri match, men segern var aldrig hotad. Vinstsiffrorna blev 6-4, 6-3. Nästa match är mot Spånga den 12/11, och då hoppas vi på ännu mera publik (än Björn Lidestam).

 

12/11 -11

35-laget har till skillnad mot seniorlaget under hösten och vinter radat upp segrar, och ligger bra till inför seriespurten. Dock är det sedvanligt långt att resa från 08-området till Östergötland, tydligen mycket längre än vad det är åt andra hållet, vilket i vanlig ordning lett till en del rumphuggna matcher.
Matchen mot Spånga var inget undantag, utan Spånga kom med bara en spelare till den matchen, varför segersiffrorna till Mjölby var odiskutabla och skrevs till 3-0.

 

26/11 -11

Den 26/11 var det bortamatch mot Åkersberga, och vi skickade dit våra vackert racketsvingande naturbegåvningar Thomas och Stellan. Thomas vann komfortabelt, medans en vilt kämpande Stellan fick ge sig i matchtiebreak. (Det verkar som ett återkommande tema, dags för mjölbyspelarna att ta försäsongsträningen på allvar?) I dubbeln var det dock inget snack, så bakluckan i Thomas Ford lastades full med 3 fräscha poäng.

 

7/1 -12

Den 7/1 på det nya året var det dags för E4-derby igen, nu mot Linköping. Thomas hade revansch att fordra på Lars Pewe, men trots setbollar i andra akten, fick han åter se sig besegrad av denne bollmaskin, som delar namn med Volvos snyggaste bilmodell. Stellan gjorde en praktinsats på andrasingeln, och trots att motståndaren höjde sitt spel undan för undan, lyckades Stellan hålla undan och vinna i två raka set. Till dubbeln mönstrade vi Tomas/Thomas som gjorde processen kort med LTK:s kombo. Viktig seger med 2-1 gav råg i ryggen inför match mot Näsbypark efterkommande helg.

 

14/1 -12

Här gjordes en taktisk disposition, när Tomas, direkt från Arlanda och finsk firmafest, helt okoordinerat tog hand om 1-singeln. Det gick som planerat, storförlust, och tack vara Thomas kämpainsats på andrasingeln stod det återigen 1-1 inför dubbeln. Thomas spel på andrasingeln kommenterar vi inte mer, utan konstaterar bara att Zvonareva finns kvar. Stellan och Thomas tog hand om dubbeln, och med skarpa returer och kyla i avgörande situationer kunde de ta första set i tiebreak, och därefter defilera i andra set.

Efter dessa segrar har vi avgörandet helt i egna händer, och en stark avslutning av serien ger oss alla möjligheter att ta tillbaks division 1-platsen.

 

12/2 -12

Så var det dags för sista hemmamatchen i 35-serien för den här säsongen. Vi höll vår svit som obesegrade på hemmaplan, efter en stabil 3-0-seger. Singlarna togs hand av Tomas och Thomas, som vann med 4 * 6-3, utan att vara riktigt hotade någon gång. Dubbeln tog Stellan och Thomas hand om, och trots en liten koncentrationsdipp i mitten av andra set skrevs segersiffrorna till 6-1, 6-3.

Det som nu återstår är två bortamatcher mot Spånga och Hellas, och tar vi poäng i någon av dessa så ser det bra ut för serieseger och avancemang till att bli strykpojkar i division 1.

 

10/3 -12
Mjölby åkte till Spånga med chans att säkra seriesegern och avancera till division 1. Tomas och Thomas utgjorde laget för denna viktiga match. Det blev två snabba singlar, Tomas blev helt utskåpad på förstasingeln, medan Thomas vann andrasingeln tämligen enkelt. Avgörande dubbel således, där vanligtvis det stabilt spelande mjölbyparet inte kom upp i normal standard, alternativt inte tilläts det, av ett välspelande spångapar. Förlust i två raka set och en besviken bil mjölbyspelare fick åka hem utan bärgad serieseger.


25/3 -12
Sista matchen för säsongen, det räckte med en 2-1 vinst för att seriesegen skulle vara klar. Tomas, Thomas och Stellan gjorde resan till Hammarby sjöstad. Tomas levererade för en gångs skull på förstasingeln och kom tillbaks efter att ha förlorat första set till att vinna i matchtiebreak. Thomas gjorde precis tvärtom, vann första set, för att sedan få se sig besegrad i skiljetiebreak. Med en ivrigt hejande Stellan kunde dock mjölbyparet tämligen komfortabelt vinna dubbel, och därigenom säkra seriesegern. Planeringen till försäsongsträningen är redan i full gång och innehåller allt från yoga till aktivt tv-tittande.

Uppdaterad: 25 MAR 2012 23:29 Skribent: Björn Lidestam

I MTK-shopen kan du handla både tennis- och padelutrustning. Välkommen in och kika!

Välkommen att boka tider på både våra tennisbanor, inomhus och utomhus samt våra två padelbanor. Tennisbanorna utomhus är öppna från början av maj till oktober. På våra tennisbanor utomhus kan du som medlem köpa sommarkort, finns både till junior och senior. Padelbanorna är öppna lite längre...

Boka tennis- (både inomhus och utomhus) och padeltider

För att kunna boka en tennis- eller padeltid så behöver du registrera ett spelkonto via vårt bokningssystem MATCHi. Ladda ner appen och håll dig inloggad. Det behövs ingen spelnyckel, utan allt sker via mobilen. När du bokat en tid så tänds banan 10 minuter innan spel. Du får en kod skickad till din mailadress. Vissa tider är hallen öppen via tidslåset (alltid när vi har junior- och seniorträning inbokat).

Boka tennis- och padeltider via MATCHi

Öppettider kansli

Kontakta ansvarig tränare Frida Engblom, 0708-88 69 99

Skicka gärna epost till This is a mailto link

Öppettider shopen

Kontakta ansvarig tränare Frida Engblom, 0708-886999

Medlemsavgifter 2022-01-01

Junior 150kr/år

Senior 400kr/år

Familj 700kr/år

Externa länkar

Tennisranking

 

  

Postadress:
Mjölby TK - Tennis
Vifolkavallsvägen 1
59550 Mjölby

Besöksadress:
Vifolkavallsvägen 1
59550 Mjölby

Kontakt:
Tel: 014213798
E-post: mjolby.tennisklubb@t...

Se all info