Hoppa till sidans innehåll

Herrar 65


Inomhus 2012–13

 

Dubbla förluster i säsongens första bortamatcher

På tisdagen den 6:e november blev SAAB för svåra och vi inkasserade en 3–0-förlust. Det låter mycket och solklart men då ska man veta att vi förlorade två av matcherna i avgörande supertiebreak: Bosse Tagesson i  sin andrasingel mot Rolf Wilhelmsson med 2-6, 6-3, 7-10 samt dubbelparet Göran Addby/Robert Holmerssson mot SAAB-paret Rolf Olsson/Göran Johansson med 6-2, 5-7, 6-10. På förstasingeln kunde Hasse Andersson ej stå emot SAAB:s Calle Joelsson som segrade med setsiffrorna 6-1, 6-2. Med lite mera "flyt" och viss skicklighet kunde vi alltså ha återvänt till Mjölby med poäng.
 
På torsdagen den 8:e var det så dags för säsongens första Stockholmsresa och Tullinge TK.  
Här blev det ånyo en 3–0-förlust och klarare än tisdagens mot SAAB. På förstasingeln besegrades Hasse Andersson av Tullinges Sven-Åke Nilsson med siffrorna 3-6, 2-6. Bosse Tagesson pressade Tullinges Ola Jansson i första set till ett tiebreak men förlorade matchen med siffrorna 6-7, 2-6. Dubbelparet Göran Addby/Robert Holmersson tvingade i alla fall fram ett supertiebreak men fick slutligen ge sig med siffrorna 5-7, 6-2, 4-10.
Alltså två tunga bortaförluster som svider, gissa om revanschlusten brinner inför returerna på vårsäsongen!

 

23/10 -12

Andra raka hemmavinsten för 65-laget den 23 oktober.
Sundbybergs TK fick vända hemåt med en 3–0-förlust mot Mjölbygubbarna.
På förstasingeln lyckades Hasse Andersson vända en förstasetförlust mot Rein Sule och ta andrasetet samt avgörande supertiebreak med 6-7, 6-1, 1-0 (10-5).
Bosse Tagesson vann andrasingeln mot Arne Öster efter ett tufft första set med siffrorna 7-6, 6-1.
Kan det vara så att konditionen är på topp och avgörande för våra singelgubbar, eller är det det nya lyset som gör att dom börjar se bollarna bättre?
I dubbelmatchen segrade så slutligen Göran Addby/Robert Holmersson med setsiffrorna 6-4, 6-2 över Sunbybergs Arne Öster/Johan Stenman.
En bra start på innesäsongen som lovar gott inför fortsättningen.

 

10/10 -12

Komfortabel hemmavinst för 65-laget i innepremiären mot Älta TK!
Onsdagen den 10 oktober var det hemmapremiär för 65-laget i Veteranserien seriepremiären mot Älta TK.
Båda singlarna vanns övertygande genom Robert Holmersson som besegrade Clas Löfwall med setsiffrorna 6-1, 6-2
samt Christer Saleteg som vann över Ältas Lennart Kerje med 6-0, 6-1.
Triumfen fullbordades i den avslutande dubbeln, där Göran Addby/Hasse Andersson efter vissa besvär i första set och underläge 1-4
lyckades vända och vinna med setsiffrorna 6-4, 6-1 mot paret Kerje/Löfwall.
Alltså en klar 3-0-seger som lovar gott för fortsättningen och våra pensionärer.

 

 

 

Utomhus 2012

 

Årets serie som innehöll sex lag har nu slutförts och där lyckades vårt lag belägga en fjärdeplats efter att ha förlorat tre matcher och vunnit två. Samtliga förlustmatcher var mycket jämna och där slutresultatet avgjordes genom så kallat supertiebreak. Så med lite tur, så...

I vårt lag deltog Göran Addby, Hans Andersson, Robert Holmersson och Christer Saleteg.

Som alltid på försommaren spelar vädret sina spratt. Två av våra bortamatcher (mot Hallstahammar och Västerås/Fridnäs) fick spelas inomhus. Som lite kuriosa kan nämnas att vi lyckades vinna alla våra dubbelmatcher.

Detaljerad information om våra matcher finner du på http://seriespel.tennis.se/division.php

 

 

Inomhus 2011–12

 

12/11 -11

Seriepremiären var bortamatch mot Älta TK och resulterade i vinst med 2-1. Hans Andersson besegrade Lennart Kerje på förstasingeln med siffrorna 6-2, 6-2, medan Christer Saleteg fick se sig besegrad med siffrorna 7-6 (8-6), 6-0 av Sten Furbo. Göran Addby/Robert Holmersson vann sedan dubbeln och hela matchen åt oss genom att besegra Gunnar Anderlund/Rolf Norman med setsiffrorna 6-2, 6-3. 

 

19/11 -11

Andra matchen var även den bortamatch, nu i Sundbyberg mot ett hemmalag som inför den här säsongen förstärkt sitt lag med två ”gubbar” från TSK Malmen. Båda herrarna blev för svåra för Hans Andersson och Christer Saleteg på singlarna som båda fick se sig besegrade med samma siffror 6-3, 6-1. En liten tröst blev att Hans  tillsammans med Robert Holmersson lyckades vinna den avslutande dubbeln och därmed blev slutresultatet 1-2.

 

10/11 -11

Hemmapremiär för oss mot TK SAAB. Ett SAAB som den här säsongen har ett mycket starkt lag då i princip alla som tidigare spelade i Linköpings TK numera återfinns i SAAB.

Det blev förlust med 1–2 efter en mycket jämn och bra match från vår sida trots förlusten. På förstasingeln möttes Hans Andersson och Kenneth Holmqvist där Hasse förlorade en mycket jämn match, speciellt i andra set, med setsiffrorna 2-6, 6-7 (6-8). På andrasingeln vann Christer Saleteg första set med 6-3 mot Calle Joelsson för att sedan få se Calle ta hem det andra setet med 6-1 och även vinna avgörande supertiebreak med siffrorna 10-3. I den avslutande dubbeln gjorde Göran Addby/Robert Holmersson en mycket bra match och lyckades besegra paret Leif-Åke Carlsson/Rolf Wilhelmsson med siffrorna 6-3, 6-4. Månne vi äntligen ha funnit en stark dubbelkonstellation?!?

 

24/11 -11

Tullinge TK på hemmaplan var en ny bekantskap för oss och vi lyckades vinna med 2–1. På förstasingeln mötte Hasse Andersson Sven Åke Nilsson och där var gästen ofin nog att vinna en jämn match med setsiffrorna 6–3, 7–5. På andrasingeln var Bosse Tagesson ett tag illa ute mot Ola Jansson men lyckades hämta upp ett 1–4-underläge till setvinst med med 7–5 och vann sen även andra set med siffrorna 6–2. I den avslutande och matchavgörande dubbeln vann sedan Robert Holmersson/Christer Saleteg ganska komfortabelt över Nilsson/Jansson med setsiffrorna 6–2, 6–4. Sammanfattningsvis en skön seger för oss gubbar. Nu har vi två segrar och två förluster, samtliga matcher har resulterat i 2–1, viket visar på en bra jämnhet i serien.

 

12/1 -12
Årets första hemmamatch mot Älta TK blev en väldigt tät historia i samtliga matcher och där vi slutligen lyckades vinna med matchsiffrorna 2-1. Hasse Andersson vann en mycket välspelad och tät första singel mot Anders Berggren med siffrorna 5-7, 6-3 och 10-8 i avgörande supertiebreak. Bosse Tagesson lyckades tålmodigt utmanövrera  Lennart Kerje på andrasingeln med setsiffrorna 6-4, 6-3. I den avslutande dubbeln fick Göran Addby/Christer Saleteg se sig besegrade av Anders Berggren/Claes Löfvall med knapp marginal och siffrorna 5-7, 6-7 (4-7).

 

24/1 -12
Sundbybergs TK på hemmaplan blev för svåra för oss denna gång genom att vinna båda singelmatcherna. På förstasingeln besegrades Hasse Andersson av Rein Sule i en mycket svängig match med siffrorna 6-2, 1-6, 4-10. Hasse hade behövt vinna det avslutande supertiebreaket då Bosse Tagesson på andrasingeln klart besegrades av Lars Zeits med 1-6, 0-6. Det hjälpte alltså föga att Christer Saleteg/Robert Holmersson i den avslutande dubbeln ganska komfortabelt vann över Lars Zeits/Arne Öster med 6-3, 6-2. "Sumpan" kunde nöjda åka hem med två poäng som betyder en andra plats för dem i det jämna skiktet bakom Hellas TK som nu leder serien med endast en förlust.

 

17/2 -12 

Tullinge TK – Mjölby TK 2-1. Tullinge TK på bortaplan blev en övermäktig uppgift för oss där vi förlorade båda singelmatcherna med samma siffror, nämligen 6-4, 6-1.
Sven-Åke Nilsson vann över Hasse Andersson på förstasingeln och Ola Jansson besegrade Christer Saleteg på andrasingeln.
I dubbelmatchen lyckades dock vi genom Hasse Andersson/Robert Holmersson vinna med setsiffrorna 7-6, 6-4 över Ola Jansson/Björn Borgström. Kuriöst nog vet Robert Holmersson ej hur det är att förlora en dubbelmatch i serien. Sedan han kom med den här säsongen har han med olika partners lyckats vinna samtliga 7 dubbelmatcher. Hur länge skall det hålla?

 

6/3 -12 

TK SAAB – Mjölby TK  1-2. Det blev seger för oss i säsongens sista bortamatch. Båda singlarna vanns relativt komfortabelt: av Hans Andersson som besegrade Göran Johansson med 6-2, 6-3, samt av Bosse Tagesson som vann över Rolf Wihelmsson 6-1, 6-4. I den mycket jämna avslutande dubbelmatchen fick Robert Holmersson/Christer Saleteg se sig besegrade av Rolf Olsson/Rolf Wilhelmsson som vann med knappast möjliga marginal: 6-4, 2-6, 1-0 (12-10). Nu höll det inte längre, Robert vet alltså nu hur det är att förlora en dubbelmatch i serien! Så nu får han sikta på en ny och ännu längre obruten vinstsvit.

 

22/3-12
Mjölby TK – Hellas TK lag 1 1-2. När redan klara seriesegrarna, Hellas, kom på besök blev det i dubbel mening en smärtsam förlust för oss då vi i båda singelmatcherna tvingades ge upp på grund av skador. Bosse Tagesson tvingades bryta sin match mot Curt Nyström vid setsiffrorna 4-6, 3-3 på grund av ryggskada.
På andrasingeln var det Christer Saleteg som på grund av muskelbristning vid ställningen 6-3, 0-1 mot Curt Orbert tvingades ge upp.
I den enda genomförda matchen utan skador lyckades vårt dubbelpar Göran Addby/Robert Holmersson besegra Curt Nyström/Lars Holsteinsson med siffrorna 6-7, 7-5, 1-0 (10-5). Tråkigt slut då vi utan skador här hade haft en god chans att avsluta  med en seger mot seriesegrarna.
Som sammanfattning av säsongen kan vi konstatera att samtliga våra matcher har slutat med ett 2-1-resultat (4 segrar och 6 förluster), vilket påvisar en bra jämnhet, som med lite mer tur och skicklighet kunde gett oss en högre placering efter suveräna seriesegrarna Hellas.

Uppdaterad: 13 NOV 2012 08:49 Skribent: Björn Lidestam

I MTK-shopen kan du handla både tennis- och padelutrustning. Välkommen in och kika!

Välkommen att boka tider på både våra tennisbanor, inomhus och utomhus samt våra två padelbanor. Tennisbanorna utomhus är öppna från början av maj till oktober. På våra tennisbanor utomhus kan du som medlem köpa sommarkort, finns både till junior och senior. Padelbanorna är öppna lite längre...

Boka tennis- (både inomhus och utomhus) och padeltider

För att kunna boka en tennis- eller padeltid så behöver du registrera ett spelkonto via vårt bokningssystem MATCHi. Ladda ner appen och håll dig inloggad. Det behövs ingen spelnyckel, utan allt sker via mobilen. När du bokat en tid så tänds banan 10 minuter innan spel. Du får en kod skickad till din mailadress. Vissa tider är hallen öppen via tidslåset (alltid när vi har junior- och seniorträning inbokat).

Boka tennis- och padeltider via MATCHi

Öppettider kansli

Kontakta ansvarig tränare Frida Engblom, 0708-88 69 99

Skicka gärna epost till This is a mailto link

Öppettider shopen

Kontakta ansvarig tränare Frida Engblom, 0708-886999

Medlemsavgifter 2022-01-01

Junior 150kr/år

Senior 400kr/år

Familj 700kr/år

Externa länkar

Tennisranking

 

  

Postadress:
Mjölby TK - Tennis
Vifolkavallsvägen 1
59550 Mjölby

Besöksadress:
Vifolkavallsvägen 1
59550 Mjölby

Kontakt:
Tel: 014213798
E-post: mjolby.tennisklubb@t...

Se all info