Hoppa till sidans innehåll

Herrar, A-lag


17/9 -11
Seriepremiär mot Gustavsberg på bortaplan. Björn Lidestam hoppade in med kort varsel och kompletterade far och son Forsberg i denna match. Tomas Forsberg hade inget att sätta emot sin jämnårige (!) motståndare, den tidigare SM-segraren Fredrik Perman. En förkyld Fredrik Forsberg fick på andrasingeln ta sig an en hårdservande Martin Johansson, och även här blev förlustsiffrorna stora. Den jämnaste singelmatchen stod Björn för på tredjesingeln, men föll trots hyfsade lägen i båda seten i två raka. Den avslutande dubbeln, som blev betydelselös för matchens utgång bjöd stundtals på roliga bolldueller men till slut så fick Tomas och Björn se sig besegrade, och Mjölbylaget fick åka de dryga 25 milen med bakluckan full av torsk.
 
1/10 -11
Nästa bortamatch var en lika dryg resa till Stockholmstrakten, den här gången till Kungsängen och dessvärre ytterligare en förlust. Namnet på motståndarlaget till trots, någon läggmatch var det inte tal om. Stellan Bardh tog hand om förstasingeln och var hyggligt med mot den oortodoxt spelande Fredrik Karlsson. Fredrik Forsberg på andrasingeln var bra med i första set mot den hårdservande veteranen Lennart Eilestam. På tredjesingeln tog orken slut för Christian Holmqvist, något som han förklarade med att han gick på en nu pulverdiet. Pulverdiet har ökat prestationen i vissa idrotter, men det kanske bara gäller höjdhopp. Christian fick dock ge sig i matchtiebreak. I den avslutande dubbeln hade inte Stellan och Fredrik någon chans, så även denna hemresa blev ackompanjerad av Beck.
 
9/10 -11
Dags för hemmapremiär mot Westervik. Tomas på förstasingeln hade tre matchbollar i supertiebreak, men fick ge sig med 13-11. Både Stellan och Fredrik gjorde stabila insatser och släppte bara strögames. Stellans segersiffror blev 6-1, 6-1 och Fredriks 6-1, 6-3. Ledning inför dubbeln således, och där toppade vi upp laget med en fräsch Christian Holmqvist som i par med Stellan gjorde en bra dubbel. Ett break i vardera setet räckte till seger 6-4, 6-4. Så första tvåpoängaren i hamn, och vi ser fram mot nästa hemmamatch mot Lillån, den 30/10, då vi förutom fritt inträde även utlovar 50/50-lotteri (inte riktigt hundra på det) samt chatt med Stellan i pausen.

 

30/10 -11

Den andra hemmamatchen för säsongen spelades den 30/10 mot Lillån. Närkingarna har varit flitiga gäster hos oss de senaste åren. Viktor var glädjande nog tillbaks till denna match efter skador och resor, och tog revansch mot Tomas Skillberg, mot vilken han förlorade i somras. Viktor gick ifrån till 6-3, 4-0-ledning innan han blev inlurad i Skillbergs (avsaknad av) tempo. Fritt fall för Viktor som tappade andra set, trots två matchbollar vid 5-2, och helt plötsligt låg under med 7-3 i matchtiebreak, men matchen skulle vända en gång till, och med lika mycket tålamod som mod kunde Viktor vända till seger med 11-9. På andrasingeln började Thomas i raketfart och gav inte sin (n)ärkenemesis, Karl Schrieber Abeln, en chans. Likt förstasingeln hade dock även denna match lika många svängningar som professor Kalkyls pendyl. Från 6-1-seger i första till 6-1-förlust i andra, och även här ett ovisst matchtiebreak som fick avgöra matchen. Thomas var dock aldrig hotad i detta skiljesätt (medveten felstavning) och kunde gå fram till en tämligen komfortabel seger med 10-6.
Ledning med 2-0 inför tredjesingeln och dubbeln, således. På tredjesingeln hade Fredrik vaknat på fel sida, och humöret gick dessvärre ut över spelet, förlustsiffrorna skrevs till 6-3, 6-3. Dubbeln fick därför avgöra om det skulle bli en eller två poäng till hemmalaget. Thomas och Stellan spelade tillsammans och efter en lite trevande start fick de snart fart på både fötter, returer och magar, nej servar ska det vara, och kunde efter ett felfritt andraset spela hem två viktiga poäng. Segersiffrorna skrevs till säkra 6-3, 6-0. Nästa helg är det bortamatch mot Lidingö, vi återkommer kanske om när supporterbussen avgår.

 

6/11 -11

Bortamatch nummer tre i serien var även den på fel sida Stockholm. Vår laguppställning denna dag gick under namnet ”Levante”, då Olof Lundh beskrivit detta La Ligalag som gamla, tjocka och fula. Tomas F på förstasingeln fick se sig från- och omsprungen av en 20 år yngre västgöte med 6-3, 6-3, trots hyggligt spel. Thomas G pustade sig fram till 6–5-ledning och egen serve i första set. Dessvärre gjorde Thomas ett plattgame, blev tillbakabreakad och förlorade första set i tiebreak med 7-1. Efter denna tunga setförlust hade inte Thomas ork att vända, utan andra set gick till Lidingö med 6-3. På tredjesingeln spelade Stellan, och trots upprepade försök av motståndaren att ge bort games till Stellan i form av idogt dubbelfelande, skrevs förlustsiffrorna till 6-1, 6-0. Betydelselös dubbel för matchens utgång således, där Thomas och Tomas gjorde årets bästa (enda?) insats och vann i en tresetare. Underläge i matchtiebreak med 8-5 vändes till vinst 10-8, efter några mycket bra bollar från Mjölbyparet. Dubbelsegern till trots, vi åkte hem med introt i motståndarlagets namn i förgrunden.
Nästa match är en i raden av E4-derbyn, denna gång mot Linköpings TK, söndagen den 20/11 klockan 11.30.

 

20/11 -11

Linköpings TK, hemma. Som inledning kan jag bara konstatera hur det är att gå rätt igenom en serie, vilket A-laget har lyckats med under hösten. Från division 2 rätt ner i 4:an. I matchen mot Linköping var vi, förutom Viktor på andrasingeln inte riktigt nära. Viktor spelade mycket bra och hade femtekollonaren Joel Stern på gaffeln, men fick ge sig i matchtiebreak. Övriga singlar spelades av Forsberg och Gustafsson, utan nämnvärd framgång. Dock visade vi återigen styrka i dubbeln, denna gång med Karlsson/Gustafsson som nätattackerande par. Dock hemmaförlust med 1-3, och en sista, mer eller mindre, betydelselös bortamatch mot Spårvägen.

3/12 -11

Spårvägens TK, borta. Vi mönstrade här Viktor, Stellan och Fredrik. Viktor tvingade även i denna match fram ett matchtiebreak, men dessvärre med samma utgång som mot Linköping. Stellan och Fredrik fick mycket svåra uppgifter, och icke bekräftade källor påstår att de stundtals inte ens var 5:a på bollen. Viktor i par med Fredrik visade återigen att vi har dubbelkunskaper, som ter sig märkliga för en utomstående betraktare, men fick ge sig med 6-4, 6-4, efter en välspelad match.
Vi har ju här en fördel att Mjölby är en knutpunkt, återtåget avgår nästa höst.

Uppdaterad: 25 JAN 2012 18:11 Skribent: Björn Lidestam

I MTK-shopen kan du handla både tennis- och padelutrustning. Välkommen in och kika!

Välkommen att boka tider på både våra tennisbanor, inomhus och utomhus samt våra två padelbanor. Tennisbanorna utomhus är öppna från början av maj till oktober. På våra tennisbanor utomhus kan du som medlem köpa sommarkort, finns både till junior och senior. Padelbanorna är öppna lite längre...

Boka tennis- (både inomhus och utomhus) och padeltider

För att kunna boka en tennis- eller padeltid så behöver du registrera ett spelkonto via vårt bokningssystem MATCHi. Ladda ner appen och håll dig inloggad. Det behövs ingen spelnyckel, utan allt sker via mobilen. När du bokat en tid så tänds banan 10 minuter innan spel. Du får en kod skickad till din mailadress. Vissa tider är hallen öppen via tidslåset (alltid när vi har junior- och seniorträning inbokat).

Boka tennis- och padeltider via MATCHi

Öppettider kansli

Kontakta ansvarig tränare Frida Engblom, 0708-88 69 99

Skicka gärna epost till This is a mailto link

Öppettider shopen

Kontakta ansvarig tränare Frida Engblom, 0708-886999

Medlemsavgifter 2022-01-01

Junior 150kr/år

Senior 400kr/år

Familj 700kr/år

Externa länkar

Tennisranking

 

  

Postadress:
Mjölby TK - Tennis
Vifolkavallsvägen 1
59550 Mjölby

Besöksadress:
Vifolkavallsvägen 1
59550 Mjölby

Kontakt:
Tel: 014213798
E-post: mjolby.tennisklubb@t...

Se all info